Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Zayıflayan yenin ihracatçıları desteklemesi ve yatırımcıların Fed'in teşvik programına ilişkin kararını beklemesiyle Asya Borsaları, Tokyo Borsası öncülüğünde 2. gününde artış kaydetti.

Satışlarının yüzde 80'ini yurtdışında gerçekleştiren Honda Motor Co., yenin dolar karşısında zayıflaması üzerine yüzde 3.1 değer kazandı. Casio Computer Co., Morgan Stanley'nin hisse tavsiyesinin ardından yüzde 5.7 tırmandı. Avustralyalı internet üzerinden seyahat şirketi Wotif.com Holdings Ltd., şirketin düşük kâr açıklayacağını söylemesi sonrasında yüzde 32 değer kaybetti.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 138.50 puana çıktı. Endeks, ABD'de ilerleme kaydeden verilerin, teşviklerin azaltılacağı spekülasyonunu desteklemesi üzerine geçtiğimiz 2 haftada düşüş kaydetti. PIMCO'nun CEO'su Muhammed El-Erian, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin yüzde 60 olasılıkla tahvil alımlarının azaltımını açıklayacağını öngördü.

IG Ltd.'ın baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Eğer bu toplantıda azaltım yapmazlarsa, Ocak ya da Mart toplantılarında azaltım ihtimalini daha çok artıracaklar. Bu adımı atmaktaki başarısızlık, Bernanke'nin güçlü sinyal verdiği sürece çok fazla tepkiye neden olmamalı. Piyasanın tepkisinin büyük kısmı Ben Bernanke'nin ifadelerine ve ekonominin geleceğine dair iyimserliğine bağlı olacak" dedi.