Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'nin New York kentinde sergilenen, Amerikalı aşçı Jon Lovitch'in yaklaşık 1500 saatlik çalışma sonucu hazırladığı Guinness rekortmeni kurabiye köyünü, her gün yaklaşık bin kişi ziyaret ediyor.

Aşçı Lovitch'in 1,5 ton zencefilli kurabiye ve şekerlemeden hazırladığı maket köyü, New York Bilim Merkezi'nde sergileniyor. Rekortmen kurabiye köy hakkında Anadolu Ajansı'na açıklamada bulunan Merkez yetkilisi Dan Wempa, tamamı yenebilir çalışmanın ziyaretçilerden ve basından çok olumlu tepkiler aldığını söyledi. Her gün yaklaşık bin ziyaretçi ağırlayan kurabiye köyünün, bir yerleşim yerinde olması gereken tüm binalara sahip olduğunu kaydeden Wempa, serginin 12 Ocak'a kadar gezilebileceğini sözlerine ekledi.

Yaklaşık 30 metrekarelik alana yayılan köyde, 160 ev, 65 ağaç, 5 tren vagonu, metro istasyonu, itfaiye merkezi, kilise, dükkanlar ve çok sayıda araç bulunuyor. Kurabiye köyünü hazırlamak için yaklaşık 1500 saat tek başına çalışan Lovitch, hazırladığı proje kapsamında kimsesiz çocuklar yararına atölye çalışmaları ve okul sonrası faaliyetler de gerçekleştiriyor.

Sergi sonunda kurabiye köyü, öncelikle hasta çocuklara ve ziyaretçilere dağıtılacak.