Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(22:25'te güncellendi)

ABD hazine tahvilleri, dünyanın en büyük ekonomisindeki büyümenin hızlanması ile Fed'in aylık tahvil alım programını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürmesi sonrasında geriledi.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri, Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) iki günlük toplantısı sonrasında "İstihdamdaki giderek artan ilerleme ve iş gücü piyasası görünümündeki gelişim" ifadelerini kullanması ile, 6 Aralık'tan bu yana en yükseğe dokunmasının ardından yükselişi azalttı. Politika yapıcılar gösterge faiz oranını ise sıfıra yakın olarak korudu.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri beş baz puan yükselerek New York saati ile 14:54'te yüzde 2.88 olurken, bir haftadan uzun bir sürenin en yükseği olan yüzde 2.92'ye varan tırmanışı azalttı.

ABD merkez bankası Fed, aylık tahvil alım programını 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürdüğünü açıklayarak, Başkan Ben S. Bernanke'nin 1930'dan bu yana yaşanan en kötü resesyondan toparlanmak adına başlattığı benzeri görülmemiş teşviklerin sonlandırılmasına yönelik ilk adımı attı.

(22:25'te güncellendi)