Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Merkez Bankası, para piyasası gösterge faizinin haziran ayındaki nakit sıkışıklığından bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, finans sitemine, kısa vadeli likidite operasyonları yoluyla fon enjekte ettiğini kaydetti.

Bankacılık sistemindeki fon erişebilirliğini gösteren yedi günlük repo faizi, 75 baz puan yükselerek yüzde 7.06'ya sıçradı. Yedi günlük repo için sabit ödemeler karşılığı olan bir yıl vadeli faiz swapları, Şanghay'da sekiz baz puan yükselerek yüzde 4.98'e çıktı. Bu oran bugün yüzde 5.08'e kadar yükselerek, verilerin uzandığı Nisan 2006'dan bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Çin'de borçlanma maliyetleri, hükümetin faizlerin belirlenmesinde piyasanın etkisini artırması ve merkez bankasının fon eklemekten kaçınmasının ardından yükseldi. Çin ve Hong Kong'da hisse senetleri bugün, Fed'in ABD faizlerini düşük tutma taahhüdünün ardından Avustralya, Japonya ve Tayvan'daki yükselişlere rağmen değer kaybetti.

Hong Kong'da Bocom International Holdings Co. Çin araştırma müdürü Hao Hong, "Kısa vadeli likidite operasyonları piyasanın sakinleşmesine yardımcı olabilir" dedi.