Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Hafta ortasına denk gelen 1 Ocak'ta önceki iki günü veya sonrasını haftasonuyla birleştirebilecek tatilcileri düşünen tur şirketleri ise hazırladıkları paketlerle yeni yıla yurt dışında girme imkanı sunuyor.

Yılbaşı tatil seçeneği Avrupa'dan Latin Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya 3 günden 15 güne değişen çeşitli turlarda, seyahat bedeli 199 avrodan 6000 dolara kadar uzanıyor.

Yurt dışı turlarında yılbaşı eğlencelerinin yanı sıra farklı kültürler, farklı tatlar tanımak isteyenlerle, tarih, doğa, macera konseptli turlar hatta alışverişiyle ünlü şehirler de ilgi çekiyor.

Türkiye'de kış mevsiminin ve dondurucu soğukların yaşanması dolayısıyla yeni yılda sıcak iklimin hüküm sürdüğü Tayland turları ve Phuket adası da tercih edilebilirken, 365 günün yorgunluğunu atmak isteyenler için Bangkok'ta bir seçenek olarak sunuluyor.

Yılbaşı için en çok tercih edilen yerler arasında Beyrut, Yunanistan, Balkanlar, Prag, Benelüks, Paris, Bangkok, Pattaya, Singapur, Tunus, Dubai, Dubrovnik, Budapeşte, İtalya, İspanya, Portekiz, Moskova, Meksika, Guatamala, Şili, Arjantin, Brezilya bulunuyor.


-Bu yıl yüzde 20 artış bekleniyor

Bir tur firmasının pazarlama müdürü Sarp Özkar, yılbaşının hafta ortasına denk gelişi nedeniyle hafta sonuyla birleşen paketlerin son derece ilgi gördüğünü söyledi.

Geçen yıla kıyasla sektör genelinde yüzde 20'ye varan bir artış olmasının beklendiğini dile getiren Özkar, özellikle renkli kutlamaların yapıldığı sokakların, meydanların panayırlarla, seyyar tezgahlarla süslendiğini, yılbaşı gecesi ise hareketli ve eğlenceli organizasyonların göze çarptığı Avrupa'nın öncelikli tercihler arasında bulunduğunu belirtti.

Özkar, bu yıl, Sicilya, Dubrovnik, Nice, Prag, Floransa, Roma, Beyrut ve Amsterdam'ın yeni yıl için öne çıkan destinasyonlar olduğunu ifade ederek, özellikle 199 avrodan başlayan turlar dolayısıyla son dakika satışlarında ciddi bir artış görüldüğüne dikkati çekti.

Tur seçiminde kültüre özel yılbaşı kutlamalarına tanık olma merakı da belirleyici faktörler arasında yer alıyor.

Yeni yılı yurt dışında karşılamak isteyenlerin sayısında bu yıl belirgin bir artışın gözlendiği vurgulanırken, özellikle Portekiz, Latin Amerika'nın yanı sıra Viyana Filarmoni Orkestrasının geleneksel yılbaşı konseri eşliğinde Viyana'da sanat müzik ve tarih dolu bir yılbaşı paketinin ise günler öncesinde kontenjanını doldurduğu kaydedildi.

AA