Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon yeninin, dolar karşısında 105 seviyesine kadar gerilemesi ve kargı şirketlerinin tırmanmasıyla Japon hisseleri yükseldi; Topix Endeksi Temmuz 2008'den bu yana en yüksek düzeyine tırmandı.

Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. yüzde 3.5 değerlenerek, kargo şirketlerindeki kazançlara öncülük etti. J. Front Retailing Co., operasyonel kârının beklentinin üzerinde gelmesinin ardından yzüde 1.7 yükseldi. Japonya'nın en büyük ilaç şirketi  Takeda Pharmaceutical Co., karaciğer için güvenli olup olmadığı endişeleriyle diyabet ilacı çalışmalarını sonlandırmasının ardından yüzde 5.2 düştü.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.3 gerilemesinin ardından yüzde 0.8 kazançla 1,290.07 puana tırmandı. Endeks bu hafta yüzde 2.3 artış kaydederek, 31 Temmuz 2008'den bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Nikkei 225 Endeksi dün Kasım 2007'den bu yana en yüksek düzeyine çıkması sonrasında bugün büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 16,178.94 seviyesinde seyretti. Yen, dolar karşısında 5 yılın en düşüğünden işlem gördü.

Nomura Securities Co.'nun hisse senedi stratejistlerinden Juichi Wako "Bu çeyrekte kazançlardaki yukarı revizyon ihimali düşünülünce hisseler hâlen ucuz. Hisseler bu hafta çok yükseldi, bu nedenle yatırımcılar kâr elde etmek için düzeltmeye gidebilir" dedi.