Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:04'te güncellendi)

Batı Teksas ham petrolü (WTI), işsizlik sigortası başvuruları verilerinin beklenilenden iyi çıkmasıyla ve verilerin ham petrol stoklarının düştüğünü göstermesinden önce kayıpla kazanç bölgeleri arasında dalgalı seyrediyor.

Vadeliler New York'ta yatay seyretti ve ikinci haftalık yükselişe hazırlanıyor. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre, işsizlik başvuruları geçen hafta 42,000 azalarak 338,000'e geriledi. Bugün gelecek olan Enerji Enfermasyon İdaresi verileri öncesindeki Bloomberg anketine göre, ham petrol stokları 2.65 milyon varil azalarak dördüncü haftalık düşüşünü kaydetmesi bekleniyor.

İsviçre'de bulunan Petromatrix GmbH yöneticisi Olivier Jakob, "İşsizlik başvuruları beklenenden iyi geldi ve ABD iyi gidiyor. İşlem hacmi oldukça düşük, bu nedenle işlem yapmak zor" dedi.

Şubat vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 8 sent yükselerek Londra saatiyle 13:16'da 99.63 dolardan işlem gördü. Kontrat dün 33 sent artışla 18 Ekim'den beri en yüksek kapanış bazlı fiyat olan varil başına 99.55 dolara çıktı. Tüm vadelilerin işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 72 altında seyretti. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.3 artış kaydetti.

Şubat vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise Londra merkezli ICE Futures Europe'da 4 sent düşüşle 111.94 dolara indi. Brent petrol ile WTI arasındaki fark 12.27 dolar olarak kaydedildi. Fark dün daralışının ikinci gününde 12.41 dolardan kapanmıştı.

(16:04'te güncellendi)