Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

ABD hisseleri düşüşü üçüncü güne taşırken, gelişen piyasa hisseleri Çin'de ve ABD'de hizmet sektörünün yavaşlaması ile dört ayın en düşüğüne geriledi, yen ABD Hazine tahvilleri ile yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 13:41'de iki haftanın en düşüğüne geriledi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 düşüş yaşarken, yen 16 önemli para biriminin 15'i karşısında güçlendi. Türk Lirası dolar karşısında erken saatlerde 2.1948'i görmesinin ardından yatay seviyeye döndü. 10 yıl vadeli ABD tahvilinin faizi beş baz puan azalarak yüzde 2.95 oldu. Kahve, pamuk ve soya emtia fiyatlarındaki yükselişe öncülük etti.

Bugün açıklanan verilere göre ABD'de hizmet sektörü geçtiğimiz ayda beklenmedik şekilde gerilerken, fabrika siparişleri Kasım ayında beklentilerin üzerinde yükseldi. Janet Yellen, Senato'da bugün, gelişen piyasa ve diğer yüksek getirili varlıklar için talebin artmasını sağlayan varlık alımlarını azaltmaya başlayan Fed'in, başkan adaylığı için konuşma yapmaya hazırlanıyor.

Sydney'de Perpetual Investments yatırım piyasaları araştırma müdürü Matthew Sherwood, "Bu yıl bir konsolidasyon yılı olacak," dedi ve "Çin'de büyüme yapısal olarak yavaşlıyor. Çin ekonomisine ilişkin beklentimiz halen bu yıl büyümenin yüzde 7'nin biraz üzerinde olacağı şeklinde" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500'de değerlemeler geçtiğimiz yılda mali krizden bu yana en büyük yükselişi gösterirken, 460 hisse ralli yaptı. Bu rakam 1990 sonrasındaki her yıldan daha yukarıda. S&P 500 Endeksi 2013'te yüzde 30 tırmandı.

(21:30'da güncellendi)