Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, Cuma günü açıklanacak olan istihdam verisi öncesi, bu hafta başlayacak olan dördüncü çeyrek bilanço açıklamaları ile birlikte, hastane ve sağlık-sigorta hisselerindeki rallinin desteği ile, üç gün süren düşüşünü durdurdu.

ABD'de bugün Fed'in son toplantısının tutanakları ve Cuma günü Aralık ayı tarım dışı istihdam ve işsizlik oranı verileri açıklanacak.

UnitedHealth Group Inc. ve Johnson & Johnson, aracı kurumların hisse notlarını artırmasının ardından, yüzde 2.1'den fazla artışlar gösterdi ve Dow Jones Endeksi'ndeki kazançlara öncülük etti. Pharmacyclics Inc., lösemi ilacının denemelerde amacına ulaşmasının ardından yüzde 20 sıçradı.  Netflix Inc., Morgan Stanley'in şirketin daha fazla rekabetle karşı karşıya olduğunu kaydetmesinin ardından yüzde 5.6 değer kaybetti.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.6 yükselerek 1,837.88 puandan kapandı. Endeks 2 Ocak'ta başlayan ve önceki gün sona eren süre içinde, yüzde 1.2 düştü ve 2005 yılından bu yana en uzun süreli yıl başlangıcı düşüş dönemini yaşadı. Endeks geçen yıl yüzde 30 artarak 1997'den bu yana en hızlı yıllık kazancını gerçekleştirdi. Dow Jones Endeksi 105.84 puan ya da yüzde 0.6 yükselişle günü 16,530.94 puandan tamamladı.

Wells Fargo Private Bank bölgesel şef yatırım yetkilisi John Lynch, "Hisse senetleri bulunulması gereken yer," dedi ve "Herkesi Fed'in bugün açıklanacak olan tutanaklarını ve Cuma günkü istihdam verilerilerini bekliyor. Bunlar güvenin daha da artması için yönlendirici olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Alcoa Inc., 9 Ocak'ta piyasanın kapanışının ardından karını açıklayarak, dördüncü çeyrek bilanço dönemini gayrıresmi olarak başlatacak. Bloomberg'in anketine katılan analistlerin tahminlerine göre, S&P 500 Endeksi'ndeki şirketlerin karı bu yıl ortalama yüzde 9.7 artacak. Bu 2013 yılının neredeyse iki katını işaret ediyor. Aynı ankete göre, satışlar muhtemelen yüzde 3.8 artacak.