Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bakır fiyatları, Fed'in Aralık ayı toplantısı tutanaklarının yayımlanmasından önce ve küresel stoklar azalırken, artışın üçüncü gününe girdi.

Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.3 kadar yükselerek ton başına 7,370 dolara çıktı ve Şanghay saatiyle 16:13'te 7,359.25 dolardan işlem gördü. Bakır fiyatları 2 Ocak'ta, 5 Haziran'dan beri en yüksek seviye olan 7,460 doları görmüştü.

Londra, New York ve Şanghay'daki borsalar tarafından izlenen stoklar Kasım 2012'den beri en düşüğe inertken, LME stokları art arda 44 seans geriledi. Fed'in tahvil alımını azaltma kararı aldığı Aralık ayı toplantısının tutanakları bugün yayımlanacak.

Şanghay merkezli Xinhu Futures'ın analisti Lian Zheng, "Bakır fiyatları azalan stoklarla yükseldi," diye görüş bildirdi.

Mart vadeli bakır kontratı Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda ton başına 52,060 yuanla (8,603 dolar) yüzde 0.4 daha yüksek kapandı. Mart vadeli bakır kontratı New York'taki Comex'te yüzde 0.3 tırmanarak pound başına 3.3685 dolardan işlem gördü.

LME'de nikel, kurşun, çinko ve kalay da yükselirken, alüminyum yatay seyretti.