Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in en büyük e-ticaret sitesi Alibaba Group Holding Ltd., ülkenin merkez bankasının Aralık'ta regülasyonları sıkılaştırmasından sonra Bitcoin ve diğer dijital paraları yasaklayacağını açıkladı.

Şirketin dünkü açıklamasında, Alibaba'daki alıcı ve satıcıları buluşturan en büyük platformlardan biri olan Taobao Marketplace'in 14 Ocak'tan itibaren Bitcoin ve benzeri ürünlerin satışlarını yasaklayacağı belirtildi.

Bitcoin'in fiyatı 89 katına çıkmasından sonra Çin'in merkez bankası finansal kuruluşların Bitcoin işlemleri yapmalarını engellemişti. Şirketten yapılan açıklamada, Alibaba'nın dijital paraları yasaklama kararı site kullanıcılarını korumak için verildi.

Alibaba'nın sözcüsünün Hong Kong'dan yaptığı açıklamada, Alibaba'nın hiçbir platformu daha önce Bitcoin'i bir ödeme şekli olarak kabul etmemişti ve Alipay ödeme paneli de Bitcoin kullanan hiçbir siteyi desteklemiyor.

"Alibaba'nın kararı merkez bankasının yeni regülasyonları ve Bitcoin ile ilgili riskler sebepleriyle alınmış olabilir," diyen Şanghay merkezli IResearch'ün analisti Wang Weidong, "Bu değişikler Çin'deki Bitcoin işlemlerini büyük ölçüde etkileyecek," diye ekledi.