Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fitch Ratings’in ardından çarşamba günü Moody’s ve JCR da  Türkiye 'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Siyasi riskin Türkiye'nin mevcut Baa3 kredi notuna dahil olduğunu belirten Moody’s, yabancı sermaye akımında ani duruşun notu olumsuz etkileyebileceğini vurguladı.

Reuters’in haberine göre Moody's'ten yapılan açıklamada, yabancı sermaye akışının ani ve sürekli durması durumunda Türkiye'nin kredi notu üzerindeki aşağı yönlü baskıları artırabileceğini belirtildi.

Türkiye'de politik risklerin azalmasının daha yüksek kredi notu için tek başına yeterli olmayacağının altını çizen reyting kuruluşu Moody’s, kamu maliyesinde iyileşmenin tersine dönmesi durumunun da nota olumsuz yansıyacağını söyledi.

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR'ın Avrasya Başkanı Orhan Ökmen ise mevcut siyasi tansiyonun yüksekliğine rağmen Türkiye'den ani sermaye çıkış riskinin küçük kalabileceğini ifade etti.

Ökmen, "Hükümetin bütünlüğünün korunması, bürokrasi kalitesi, başlayan iç gerginlik, rüşvet ve yozlaşma iddialarının akıbeti, erkler arası uyumsuzluk, demokrasi kalitesi ve altın ticaretinin makro istatistikler üzerinde bozucu etkisinin olup olmadığı hususları, kredi notu açısından izlenen birincil öncelikler haline gelmiştir" diye konuştu.