Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(17:57'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin ekonomik büyümesinin duraklayabileceği endişeleri ile dört ayın en düşüğüne geriledi. Güney Afrika randı ise beş yılın en zayıf seviyesinde.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.9 gerileyerek New York saati ile 10:16'da 964.84 puan oldu. Şanghay Composite Endeksi, Great Wall Motor Co.'nun otomobil üreticilerindeki düşüşe liderlik etmesi ve Minmetals Development Co.'nun yüzde 6.3 değer kaybetmesi ile, beş ayın en düşüğüne indi. Brezilya Ibovespa endeksi, dünyanın en büyük demir cevheri üreticisi Vale SA'nın yüzde 2 düşüş yaşaması ile, Amerika kıtasındaki ödne gelen endekslerde yaşanan düşüşe öncülük etti. Güney Afrika randı, Fed'in tahvil alımlarını bu yıl sonlandıracağı söylentileri üzerine Ekim 2008'den bu yana en düşük seviyede.

Endekste işlem gören 10 grubun tamamı gerilerken, tüketici ve emtia firmaları kayıplara öncülük etti. Çin'de üretici fiyatları 1990'dan bu yana en uzun düşüşünü genişletti ve dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin geçtiğimiz ay zayıfladığı yönündeki görüşleri güçlendirdi. Bugün açıklanan verilerde ABD'de işsizlik maaşı başvurularının geçtiğimiz hafta bir ayın en düşüğüne gerilediği görüldü.

iShares MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi ETF'leri yüzde 0.7 gerileyerek 39.49 dolar oldu. Fon ve fiyat dalgalanması beklentileri üzerindeki opsiyon fiyatlarına yönelik gösterge olan Chicago Board Options Exchange Gelişen Piyasalar ETF Volatilite Endeksi yüzde 1 yükselerek 23.83'e geldi.

ABD Hazine tahvilleri ile gelişen piyasa tahvilleri arasındaki fark değişmeyerek 308 baz puan seviyesinde kaldı.

(17:57'de güncellendi)