Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Borsa İstanbul pay piyasasında saat 10.51'de işlemler teknik bir arızadan dolayı durdu ve broker ekranlarından sisteme emir iletilemedi.

Güne sorunsuz başlayan Borsa İstanbul'da, saat 10.51 itibariyle işlemler durdu. Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre pay piyasası alım satım sisteminde meydana gelen teknik bir nedenden dolayı işlemlere geçici olarak ara verildi.

Açıklamada, ayrıca herhangi bir emir girişi veya işlem yapılamadığı ve konu ile ilgili olarak daha sonra bilgilendirme yapılacağı da belirtildi.

Bu teknik sorun nedeniyle 1. seans erken sona ererken, 2. seansın zamanında başlayacağı ve 1.seans durdurulana kadar girilen ve gerçekleşen emirlerin geçerliliğini koruyacağı açıklandı.

ANcak daha sonra yapılan yeni açıklama ile,ikinci seans açılışının zamanında yapılamayacağı duyuruldu.

Açıklamada, Borsa İstanbul'da teknik bir nedenden dolayı ilk seansın saat 10.51'de tamamlanmasının ardından 2. seansın açılışının da zamanında yapılamayacağı bildirildi.

Borsa İstanbul tarafından yapılan duyuruda, Pay Piyasası Sistemindeki teknik sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar devam ettiği, bu yüzden 2. seans başlangıç saatinin daha sonra duyurulacağı bildirildi.

Saat 10.51'de işlemlerin durduğu pay piyasası için daha önce Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada pay piyasası alım satım sisteminde meydana gelen teknik bir nedenden dolayı işlemlere geçici olarak ara verildiği ve sonrasında da işlemlerin durdurulmasına bağlı olarak Pay Vadeli İşlem ve Pay Opsiyon Sözleşmelerinde de işlemlerin geçici olarak durdurulduğu kaydedilmişti.