Hareketli ortalama osilatörü kullanan altın yatırımcıları kazandı
Hareketli ortalama osilatörü, altın işlemi yatırımcılarına tüm diğer teknik analiz stratejilerinden daha çok kazandırdı
Hareketli ortalama osilatörü göstergesi kullanarak yapılan altın işlemleri yatırımcılara, altının 30 yıl sonra en sert düşüşünü kaydettiği geçtiğimiz yılda, tüm diğer teknik analiz stratejilerinden daha fazla para kazandırdı.
İki hareketli ortalama arasındaki farkı ve bu farkın hareketli ortalamasını veren osilatör göstergesi geçtiğimiz yıl yüzde 27 getiri sağladı. En iyi 2. strateji olan The Fear&Greed (Korku ve Kibir) göstergesi yüzde 26 kazandı. Değerli metalin alım ve satımları ve grafiklerdeki trendlere dayanan diğer 21 strateji kullanımıyla elde edilen getiriler, işlem maliyetlerini kapsamıyor.
Bazı yatırımcıların tasarruf aracı olarak altına inançlarını yitirmesiyle külçe altın 2000'den bu yana ilk yıllık düşüşünü kaydetti ve bu değer kaybı geçtiğimiz yıl altın destekli fonların değerinden 73.4 milyar dolar sildi. Hareketli ortalama osilatörü 9 Ocak itibariyle, 30 Aralık'tan bu yana yükseliş sinyali veriyor. Altın, sinyalin ertesi gününde 6 yılın en düşüğüne geriledi ve bir sonraki hafta yüzde 5.6 değerlendi.
Sert düşüş ve yükseliş trendleri dahilinde hareketli ortalamaların çok iyi tahmin araçları olduğunu söyleyen Londra'daki Societe Generale SA'nn analistlerinden Stephanie Aymes, "Eğer güncel trendde bir hız görülmüyorsa, o zaman hareketli ortalamalardan vazgeçilmesi ya da dikkatli bir şekilde yaklaşılması gerekir" dedi.
Spot altın geçtiğimiz yıl yüzde 28 ile 1981'den bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından Ocak başından bu yana Londra'da yüzde 2.6 değerlenerek ons fiyatı 1,236.93 dolara çıktı. Standard&Poor's GSCI Emtia Endeksi 2013'Te yüzde 2.2 düşerken, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi yüzde 20 kazandı. Bloomberg ABD Hazine Tahvilleri Endeksi yüzde 3.4 kaybetti.