Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:15'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin 2014'ün ilk haftalık kazancını kaydetmesinin ardından, küresel regülatörler bankaların borç bağımlılığının kontrol altına alınmasına yönelik kurallarını gevşetmesiyle, haftanın ilk gününde yükseldi.

Basel'deki Basel Committee on Banking Supervision'ın açıklamasından sonra banka hisseleri endeksi yükseldi. UBS AG, CEO'su Sergio Ermotti'nin bankanın yatırım bankacılığı birimini ayrı bir birim haline getirmeyeceğini söylemesinden sonra yüzde 3.1 değer kazandı. ICAP Plc ise Goldman Sachs Group Inc. tarafından hisse notunun düşürülmesi ile yüzde 1.1 kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.2 artışla günü 330.72 puandan tamamladı. Gösterge endeks, geçen hafta yatırımcılar ABD'deki işsizlik oranının Aralık'ta işe alımların yavaşlamasına rağmen beklenmedik bir şekilde düştüğünü gösteren verileri fiyatlarken yüzde 0.7 tırmandı.

Viyana merkezli Raiffeisen Capital Management'ın yetkilisi Herbert Perus, "Bankalar Basel ile yukarı yönlü seyretti ama genel olarak herkes ABD'den gelecek olan verileri bekliyor," diye görüş bildirdi.

Bloomberg analistlerinden gelen son tahminlere göre, S&P 500'deki şirketlerin gelirleri bu yıl ortalama yüzde 9.5 yükselerek, 2013'deki atışın 2 katına ulaşacak.

(19:15'te güncellendi)