Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Görüşmelere dair konuşan 3 kişi, Kongre'deki denetimler üzerine Fed2in bankaların emtia işlemlerine sınırlama getireceğini söyledi.

Gizlilik sebebiyle adını vermek istemeyen kaynaklardan biri, mevduat alan bankaların risklerini azaltmaya çalışan Fed'in, bankaların emtia mülkiyetleri ve işlemlerini kontrol altına almaya yönelik bilgi aradığı haberini duyurmayı planladığını anlattı. Regülatörler ve yasakoyucular, ham madde varlıklarının, felaket kayıplara, iflaslara ve kurtarmalara neden olabileceğini söyledi.

Senato Bankacılık alt komitelerinden biri, yarın 2. kez konuya ilişkin bilgi alacak. Ohio eyaleti Demokrat Senatörü Sherrod Brown, bankaların, fiziki emtia ve ona bağlı diğer varlıklara hem sahibi olmaları hem de işlem yapmaları durumlarında çıkar çatışması yaşayabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

Fed sözcüsü Barbara Hagenbaugh yorum yapmayı reddetti. Sürece ilişkin genel bir açıklamada bulunan kaynaklardan biri Ekim'de, Fed'in, bankalara emti piyasalarında yer almalarına izin veren bazı yasal ve düzenleme muafiyetlerinin genişletip, genişletmemeyi değerlendirdiğini söylemişti.

ABD yasaları, bankaların, özel muafiyetleri olmadığı sürece finansal dışı işlere sahip olmasını yasaklıyor. Goldman Sachs Group Inc. ve Morgan Stanley, 2008'de bankaya dönüşene kadar ABD'nin en büyük varlık şirketleriydi.