Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:40'ta güncellendi)

Avrupa hisse senetleri, RWE AG'nin rallisi ile kamu hisselerinin liderliğinde, işlemlerin son yarım saatinde kayıpları silerek yükseldi.

RWE AG yüzde 5 ralli yaptı. Celesio AG, McKesson Corp.'un hissedarların şirketi satın almak için yeterince destek alamadığını söylemesiyle yüzde 4.4 kaybetti. Jeronimo Martins SGPS SA, Portekizli perakendecinin Polonya'daki satış büyümesinin yavaşladığını açıklamasıyla yüzde 2.8 düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek günü 331.23 puan oldu. Endeks gün içerisinde yüzde 1'e varan kayıplar yaşamıştı. Avrupa gösterge endeksindeki şirketlerin toplam piyasa değeri, dün kapanış saatinde, bu şirketlerin toplam tahmini kârlarının 13.9 katı olarak seyretti. Endeks 2013 yılını 2009'dan bu yana en yüksek değerlemede tamamladı.

Paris'te bulunan KBL Richelieu Gestion şef yatırım yetkilisi Nathalie Martin-Pelras, "Bilançolar, piyasanın pahalılaşmasına neden olan birden çok genişlemeyi takip etmediği takdirde Avrupa piyasalarında risk var. 2013'ün birçok alanda genişleme sağlanan hikayesinin ardından, şirket bilançoları bunu 2014'e taşımalı. Yine de yüzde 8 ile yüzde 10 arasında bir gelir büyümesi beklemek fazla iyimser olur" dedi.

Bloomberg analistlerinin tahminlerine göre, endeksteki kârlar geçen sene yüzde 5 gerilerken, endeks 2014'te yüzde 14 tırmanabilir.

(19:40'ta güncellendi)