Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Ewald Nowotny, Viyana'daki Euromoney Konferansı'nda Euro Bölgesi'nin ekonomik görünümünün bir önceki seneden daha iyi olduğunu açıkladı.

Euro Bölgesi'ndeki toparlanmanın heterojenik olduğunu ifade eden Nowotny, Almanya ve Avusturya'nın 2014'te yüzde 2'lik büyümeyi yakalayabileceklerini ancak bundan emin olmadığını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'nın sözlü yönlendirmede tamamen kararlı olduğunu belirten Nowotny, bankaların uzun vadeli refinansman operasyonlarını (LTRO) ödemeye başlayacaklarını ve bunun olumlu bir işaret olduğunu ifade etti. Ayrıca, Nowotny, Avrupa Merkez Bankası'nın kısa ve orta vadede enflasyon veya deflasyon görmediğini söyledi.

Slovenya'daki politikalara değinen Nowotny, ülkede köklü kararlar alınmasından memnun olduğunu ancak politika değişikliğinin ülke için negatif büyüme teşkil edeceğini açıkladı.  

Avrupa bankalarına olan güvenin arttığına dair işaretler gören Nowotny, Euro Bölgesi dışındaki bankaların Tek Denetleyici Mekanizma'ya (SSM) katılmalarının mantıklı olacağını belirtti. Ewald Nowotny son olarak, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin (ABO) banka stres testi uyguladıklarını açıkladı.