Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bu yıl politika kararlarında oy hakkı bulunan, Dallas Fed Başkanı Richard Fisher, merkez bankasının parasal genişlemeyi (QE) sonunda azaltmaya başlamasından dolayı memnun olduğunu ve Aralık ayı toplantısında 20 milyar dolar azaltım istediğini söyledi.

Piyasalarda balon oluşumu görmediğini dile getiren Fisher, konut sektörünün toparlanma yönünde iyi yolda olduğunu ve ekonominin genişlediğini, bu doğrultuda varlık alımlarının uygun bir şekilde sonlandırılmasını istediğini belirtti.

Fisher, hisselerde düzeltme olması durumunda dahi tahvil alımında azaltmayı desteklemeye devam edeceğini sözlerine ekleyerek, "Beklentiler ekonomik ilerlemenin devam edeceği görüşünü destekliyor" dedi.

Daha geniş kapsamlı varlık alımlarının Fed'i savunamayacağı bir noktaya getireceğini belirten Fisher, Yellen'ın "mühendis" inceliğinde bir çıkış stratejisi uygulayacağı konusunda güvenini dile getirdi.

Fisher ayrıca kısa vadede enflasyon endişesi taşımadığını belirtirken, ekonomini daha iyiye gittiğini ve perakende satışları verisinin de güçlü olduğunu söyledi.