Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:50'de güncellendi)

ABD hisseleri şirket bilançolarının yatırımcıları memnun etmemesi ile geriledi ve Standard & Poor's 500 Endeksi zirveden düşüş yaşadı. ABD Hazine tahvilleri yükselirken, nikel yükselişin beşinci gününde. Doğal gaz da ralli yaptı.

S&P 500 New York saati ile 12:04'te yüzde 0.2 aşağıda seyrederken, yıl genelinde eksiye düştü. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvil faizi son üç günde ilk defa geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi altı yılın zirvesinden hafif düşüş yaşadı. İspanya Hazinesi üç yıl vadeli tahvilleri yüzde 1.595 ile rekor düşük faizden sattı. Türk Lirası dolar karşısında yeniden rekor seviyeelere geriledi. Emtia fiyatları göstergesi nikelin rallisi ile yükselişi üçüncü güne taşırken, ABD doğal gazı arzın azalması ile yükseldi.

Washington'daki Çalışma Bakanlığı verilerine göre, ABD'de işsizlik başvuruları 11 Ocak ile biten haftada 2,000 azalarak 326,000'e geriledi ve Kasım sonundan beri en düşük seviyesini kaydetti. ABD'de tüketici fiyatları (TÜFE) ise Aralık'ta altı ayın en büyük yükselişini gerçekleştirdi. Citigroup Inc. dördüncü çeyrekte beklentinin altında kâr verisi açıklarken Best Buy Co. tatil dönemi satışlarının gerilediğini bildirdi.

Banyan Partners LLC şef piyasa stratejisti Robert Pavlik, "2013'te gördüğümüz gibi yukarı yönlü düz bir yol olmayacak. Geçen yıl yaşananların birçoğu Fed tarafından piyasaya sağlanan para akışı ile gerçekleşti. Bu yıl piyasayı yukarı taşıyabilecek şey yukarı yönlü gelirler" ifadelerini kullandı.

Dünya Bankası'nın küresel büyüme beklentisini arttırmasıyla ve Bank of America Corp.'un tahminlerinden üstünde gelen kârıyla, S&P 500 dün yüzde 0.5 kazançla 2014'teki kayıplarını silmişti. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, endeks, tahmini kazançlarının 15.6 katında değerlenerek, 5 yılın ortalama katsayısı olan 14.1'in üzerine işaret ediyor.

(19:50'de güncellendi)