Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japon hisselerinin erken saatlerde kaydettiği yüzde 1.1'i bulan kazançlarını azaltması ve finansal hisselerin düşüşe öncülük etmesi üzerine Asya Borsaları kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

China South City Holdings Ltd., Tencent Holdings Ltd.'ın lojistik merkezi operatörü olan China South'tan hisse alacağını söylemesi üzerine yüzde 58 tırmandı. Avustralya'nın en büyük altın madeni Nexcrest Mining Ltd., altın üretiminin en yüksek tahminlerine yakın olacağını söylemesi sonrasında yüzde 7 primlendi. MSCI Asya Pasifik Finansal Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 10 sektör grubu arasındaki kayıplara öncülük etti. Japon Topix Endeksi kazançlarını yüzde 1.1'den yüzde 0.2'ye düşürdü.

MSCI Asya Pasifik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.1 düşmesinin ardından yüzde 0.1 kazançla Tokyo saati ile 14.37 itibariyle 139.43 puana çıktı. Hisseler, Dünya Bankası'nın küresel büyüme tahminlerini yükseltmesinin ardından Standard&Poor'S 500 Endeksi'nin yüzde 0.5 kazançla rekora tırmanması ve Stoxx Europe 600 Endeksi'nin de dün yüzde 1 yukarıda kapanmasının ardından sabah saatlerinde yüzde 0.3 tyükseldi.

Piyasaların dün ve sabahki hızlı yükselişin ardından satışa geçtiğini, ancak bunun piyasanın yönünü değiştirecek bir şey olmadığını söyleyen Japonya'nın en büyük 2. aracı kurumu Daiwa Securities Group Inc.'in kıdemli stratejistlerinden Takuya Takahashi, "ABD ekonomisi üzerinde bulut oluşturacak hiçbir şey görmüyoruz" dedi.

Japon Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.8 yükselmesinin ardından yüzde 0.3 düştü. Japonya'da makina siparişleri Kasım'da beklentinin üzerinde geldi. Güney Kore Kospi Endeksi yüzde 0.3 tırmandı. Avustralya'nın S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1.2 ve Yeni Zelanda NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.