Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street'in öz kaynak getirisi bakımından en büyük bankası Goldman Sachs Group Inc., 2013 yılının son üç aylık döneminde, hisse garantisi gelirinin ikiye katlanması ve şirketin tazminat maliyetlerini düşürmesi ile, kârının analist beklentilerini aştığını duyurdu.

New York merkezli Banka'nın net kârı, yüzde 19 gerileyerek 2.33 milyar dolar ve hisse başına 4.60 dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde bu rakamlar, 2.89 milyar dolar, hisse başına ise 5.60 dolar seviyelerindeydi. Bloomberg anketine katılan 25 analistin ortalama beklentisi hisse başına 4.18 dolar net kâr olacağı yönündeydi.

Banka CEO'su, 59 yaşındaki Lloyd C. Blankfein, yeni sermaye kuralları ve bankaların kendi hesapları için işlem yapma gücünü limitleyen regülatörler doğrultusunda, Goldman Sachs'ın hisse geri dönüşlerini ateşlemek için büyük bir strateji değişikliğine ihtiyacı olmadığını söyledi. Şirket hisseleri, 2013 yılında yüzde 39 tırmanırken, aynı zamanda üst üste dördüncü yılda finansal krizden on yıl önce ulaşılan seviyenin altında.

JMP Group Inc. banka analistlerinden Devin Ryan, bilanço açıklanmadan önce, "Geçtiğimiz yıl açıkçası finansal hizmet hisseleri için etkileyici bir yıldı. Hisseler için bir sonraki destek, temellerde gelişmelerin devam etmesi ve nihayetinde bilançolarda büyüme ile sağlanacaktır" dedi.