Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:10'da güncellendi)

Dolar, ABD'de konut başlangıçlarının Aralık ayında beklentiden daha iyi açıklanarak 2007'den bu yana en iyi yıllık performansı göstermesi sonrasında, dört ayın zirvesine tırmandı.

Dolar, ABD'de Tüketici Güveninin bu ay beklenmedik şekilde gerilemesi sonrasında kazançları azalttı. Sterlin, İngiltere'de perakende satışların tahminlerden daha iyi çıkmasının ardından, dolar karşısında son bir ayın en hızlı sıçramasını yaptı. Yeni Zelanda doları ABD doları karşısında, Morgan Stanley'in, yatırımcılara bu para biriminde düşüşler için pozisyon almaları tavsiyesinde bulunmasının ardından, Kasım ayından bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın bugünkü konuşmasından Fed'in varlık alımlarını azaltmaya devam edeceğine ilişkin işaretler görülebilir.

Londra'da bulunan Commerzbank AG Döviz stratejisti Peter Kinsella, "Konut verisi olumlu geldi. Doların dünya genelinde bir nebze daha güçleneceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD dolarının 10 önemli para birimi karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Spot Dolar Endeksi, yüzde 0.1 yükselerek New York saati ile 09:59'da 1,030.82 puan olurken, erken saatlerde 1,031.74 ile 9 Eylül'den bu yana zirveye yükseldi. Endeks bu hafta toplam yüzde 0.7 tırmandı.

Dolar euro karşısında yüzde 0.3 yükselerek 1.3578 dolar olurken, 9 Ocak'ta 1.3549 ile 5 Aralık'tan bu yana en yükseği görmüştü. Dolar yen karşısında yatay seyrederek 104.30 yen seviyesinde. Euro yen karşısında yüzde 0.4 değer kaybetti ve 141.61 yenden işlem görüyor.

(19:10'da güncellendi)