Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, ekonomistlerin bugün konut başlangıçlarının düştüğünü ve sanayi üretiminin yavaşladığını gösterebilecek olan veriler öncesinde hisselerden Ağustos'tan beri ilk kez bu ay daha iyi performans sergiliyor.

Bank of America Merrill Lynch endekslerine göre, ABD hükümet tahvilleri bu ay yüzde 0.7 getiri sağlayarak 2010'dan beri en iyi Ocak ayına doğru ilerliyor. Standard & Poor's 500 Endeksi bu hafta rekora çıkmasından sonra dahi yatay seyrediyor. Hazine tahvilleri, Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker'ın bugünkü konuşması öncesinde üçüncü haftalık kazancına hazırlanıyor.

"Ekonomik verilerdeki yumuşak yamaların, büyümenin bazılarının beklediği kadar güçlü olamayabileceğini göstermesiyle, Hazine tahvilleri iyi performans gösterdi," diyen Amsterdam merkezli ING Bank NV'nin sabir gelir stratejisti Alessandro Giansanti, "Tahvil faizleri geçen senenin sonuna doğru bayağı yükseldi ve piyasada benim geçici olmasını beklediğim bir düzeltme belirdi," diye ekledi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi verilerine göre, 10 yıllık tahvil faizleri Londra saatiyle 10:16'da yatay seyrederek yüzde 2.84 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 99 7/32 oldu. Bloomberg ABD Hazine Tahvilleri Endeksi'ndeki tahviller ortalama olarak yüzde 1.61 getiri sağladı.