Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de endeks vadeliler, yatırımcılar kurumsal kârları değerlendirip Tüketici Güveni, konut başlangıçları ve sanayi üretimi verilerini beklerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin rekor seviyeden düşmesinden sonra yükselişe geçti.

Intel Corp., ciro beklentilerinin kişisel bilgisayar piyasasının büyümede zorlandığı endişelerini arttırmasıyla yüzde 4.5 düştü. American Express Co, dördüncü çeyrek kârını ikiye katladığını açıklamasının ardından yüzde 0.4 güçlendi.

Mart vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.3 yükselişle Londra saatiyle 10:22'de 1,841.6 puana çıktı. Yılbaşından beri gösterge endeksi yüzde 0.1 düştü. Dow Jones Endeksi kontratları 48 puan artarak bugün 16,372 puanı gördü.

"Vadeliler dünkü nefesten sonra biraz daha yukarıyı gösteriyor," diyen Londra merkezli Hargreaves Lansdown Plc'nin yetkilisi Richard Hunter, "Intel'in gösterdiği gibi, yatırımcılar şirket kârlarını tek tek değerlendiriyor ve şu ana kadar zaten düşürülmüş olan beklentilerden yukarı fırlayan bir şirket bulunmuyor," diye ekledi.

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminlerine göre, New York saatiyle 09:55'te gelecek olan Thomson Reuteurs/Michigan Üniversitesi tüketici güveni endeksinin Aralık'taki 82.5 puandan bu ay 83.5 puana çıkması bekleniyor.