Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Kemerköy, Yeniköy, Çatalağzı ve Yatağan termik santrallerinin özelleştirmelerinde Şubat ayında bitmesi gereken son teklif verme süresi Nisan ayına kadar uzatıldı.
 
Alınan bilgiye göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) termik santrallerin özelleştirme sürecine ilişkin takvimi değiştirdi.
 
Buna göre, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri için daha önce 24 Ocak olan son teklif verme süresi 10 Nisan’a, Çatalağzı termik santrali için 5 Şubat olan son teklif verme süresi 21 Nisan’a uzatıldı.
 
Yatağan Termik Santrali için daha önce 10 Şubat olarak açıklanan son teklif verme süresi de 30 Nisan'a ertelendi.
 
Şartname alan bazı yatırımcıların siyasi gündemin belirsizliği ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar nedeniyle  ÖİB'den erteleme isteğinde bulunduğu belirtiliyordu.
 
Kaynaklar, şirketlerin daha detaylı hazırlık için süre talep ettiğini ve bu talebin ÖİB tarafından kabul gördüğünü belirtmişlerdi.
 
Türkiye'nin toplam üretiminin yaklaşık yüzde 3.5'ini sağlayan santrallerden Kemerköy 630 mw, Yeniköy 420 mw ve Yatağan'ın 630 mw kurulu gücü bulunurken , Zonguldak-Çatalağzı'nın kurulu gücü 300 mw.
 
Kemerköy, Yeniköy ve Yatağan termik santraller linyite dayalı üretim yaparken, Çatalağzı taşkömürüne dayalı elektik üretimi yapıyor.

Mustafa Salih

msalih@bloomberght.com