Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:30'da güncellendi)

Avrupa hisseleri, gıda ve içecek üreticilerindeki yükselişin madencilik hisselerindeki düşüşü dengelemesi ile büyük bir değişiklik yaşamadı.

Magnum dondurmalarının üreticisi Unilever, 4. çeyrek satışlarının tahminlerin üstüne çıkmasından sonra yüzde 2.3 güçlendi. Dünyanın en büyük madencileri Rio Tinto Group ve Billiton Ltd. yüzde 1.7'şer kayıp yaşadılar. Alstom SA, faailyet marjı görünümünü düşürmesiyle yüzde 14 zayıfladı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek günü 335.76 puandan tamamladı ve erken saatlerdeki yüzde 0.6'lık kazancı azalttı. Endeks son altı yılın zirvesine yakın seviyede.

Brüksel'de bulunan KBC Asset Management NV yöneticilerinden Dirk Thiels, "Makro görünüm beklendiği kadar gelişmediğinde kırılgan olunsa da, hisselere olan güveni korumak hâlâ yapılacak en mantıklı şey. Değerlemeler sıkılaşıyor. İlk çeyrek bilançoları gelene kadar beklemeye hazırız fakat hisseler yukarıda" ifadelerini kullandı.

Stoxx 600'de işlem gören şirketlerin kârının, analist beklentilerine dayanan Bloomberg hesaplamalarına göre, bu yıl ortalama 13.4 kat artması bekleniyor. Avrupa'nın gösterge endeksi geçtiğimiz yıl yüzde 17 ralli yaptı ve beklenen gelirlerin 15.4 katında kâr ile son dört yılın en yüksek değerlemesine ulaştı.

(19:30'da güncellendi)