Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:40'ta güncellendi)

10 yıl vadeli ABD hazine tahvili faizleri, yatırımcıların ABD'de ekonomik toparlanmanın Fed'in tahvil alımlarını daha fazla azaltacağı kadar güçlü olup olmadığına ağırlık vermeleri ile, altı haftanın en düşüğü yakınlarındaki seviyede durağan bir seyir izliyor.

Faizler erken saatlerde, bu hafta açıklanacak olan ve artış beklenen Ocak ayı imalat verisi beklentisi ile yükseldi. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC), tahvil alımlarını aylk 85 milyar dolardan 75 milyar dolara düşürdüğü Aralık ayı toplantısının ardından, Ocak ayı toplantısını önümüzdeki hafta gerçekleştirecek. Bir hafta önce açıklanan ve beklenin oldukça altında gerçekleşen istihdam artışının ardından, 17 Ocak'ta ise Tüketici Güveninin gerilediği görüldü.

R.W. Pressprich & Co. hükümet tahvili işlemleri yöneticisi Larry Milstein, "Fed'in azaltma yapacağı düşünülse de, zayıf veriler yükselen faizler için görünümü daha belirsiz hale getirdi ve piyasayı destekledi. Piyasa için denge noktasına yakınız. Yeni yılda daha yüksek oranları göreceğimiz yönünde oldukça fazla beklenti vardı fakat artık bu durum ihtimal dahilinde değil, çünkü veriler oldukça karmaşık" ifadelerini kullandı.

10 yıllık tahvil faizleri büyük bir değişiklik yaşamayarak, New York saatiyle 12:47'de yüzde 2.825 olarak kaydedildi. Faiz erken saatlerde beş baz puan kadar yükselerek yüzde 2.866'yı görürken, 17 Ocak'ta ise 2.816'ya gerilemiş ve 11 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvilin fiyatı 1/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 31 sent düşerek 99 11/32'ye indi.

ABD tahvil piyasaları dün resmi tatil sebebiyle kapalıydı.

(20:40'ta güncellendi)