Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 4 numaralı seri başı Çinli Li Na, 30 numaralı seri başı Kanadalı Eugenie Bouchard'ı 2-0 yenerek finale adını yazdırdı.

Turnuvanın 11. gününde Melbourne Rod Laver Arena'da oynanan yarı final maçının 28 dakika süren ilk setini Çinli raket Li Na, rahat bir şekilde 6-2 aldı.

İkinci sette Kanadalı Eugenie Bouchard, geçen yılın Avustralya Açık finalisti Li Na karşında etkili olmaya çalışsa da başarılı olamadı ve seti Li 6-4, maçı da 2-0 alarak finale çıktı.

 

Turnuva'nın 10. gününde neler olmuştu?

- Federer yarı finalde, zor maç Nadal'ın, Cibulkova ilk kez yarı finale çıktı

  Avustralya Açık'ta tek erkeklerde 6 numaralı seribaşı Roger Federer, 4 numaralı seribaşı Andy Murray'i 6-3, 6-4, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

Turnuvanın onuncu gününde Rod Laver Arena'da düzenlenen tek erkekler çeyrek final karşılaşmasına hızlı başlayan isim, Federer oldu. Avusturya Açık'ı kariyerinde daha önce 4 kez kazanan İsviçreli raket, isabetli "backhand" vuruşları ve etkili servisleriyle Büyük Britanyalı rakibi karşısında oyundaki üstünlüğünü kabul ettirerek ilk seti 6-3 kazandı.

Sırtındaki uzun süreli sakatlığın ardından ikinci turnuvasına çıkan son Wimbledon şampiyonu dünya 4 numarası Murray, ikinci sette özellikle "forehand"leriyle Federer karşısında direnmeye çalışsa da uzun rallilerden galip gelen taraf, İsviçreli Federer oldu. Servis attığı hiçbir oyunu kaybetmeyen İsviçreli raket, rakibinin basit hatalarından da faydalanarak bu seti de 6-4 aldı ve skoru 2-0'a getirdi.

Formunun zirvesinde olduğunu gösteren Federer, üçüncü setin 9. oyununda, Murray'nin file önüne bıraktığı kısa topa yetişerek aşırtma bir vuruş yaptı. Top, smaç yapmaya çalışan Murray'nin bakışları altında sahanın içine düştü ve İsviçreli rakete puanı kazandı. Seyircileri ayağa kaldıran bu vuruşun ardından oyunda 15-30 öne geçen İsviçreli raket, Murray'nin servisini kırarak 5-4 öne geçti. Pes etmeyen Britanyalı, sonraki oyunda ilk kez Federer'in servis oyunundan galip ayrılırken, seti önce bereberliğe, ardından "tie-break"e getirdi. Oyunda sakinliğini koruyan Federer, kortun ters köşesine yolladığı isabetli uzun toplarla rakibini basit hataya zorlayarak tie-break'te 6-4 öne geçti. Buna rağmen mücadelesine devam eden Murray 63 dakika süren sette, iki maç puanını çevirerek üst üste aldığı puanlarla tie-break'i 8-6, seti de 7-6 kazanmayı başardı.

Dörüncü sete iki taraf da dikkatli başlarken, kendi servis oyunlarına tutunan tenisçiler arasında beraberlik uzun süre bozulmadı. Mücadelede dengeyi bozan taraf, deneyimli raket Federer oldu. Setin 8. oyunda rakibinin servisini yeniden kıran İsviçreli, durumu 5-3'e getirdi. Son servis oyununda da problem yaşamayan 6 numaralı seribaşı raket, 3 saat 20 dakika süren mücadeleden 3-1'lik skorla galip ayrıldı.


İsviçreli Federer, yarı finalde dünya bir numarası İspanyol raket Rafael Nadal ile karşılaşacak.

 

 

-Avustralya Açık'ta zor maç Nadal'ın

 

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta, tek erkeklerde 1 numaralı seri başı Rafael Nadal, 22 n  umaralı seribaşı Grigor Dimitrov'u 3-6, 7-6, 7-6 ve 6-2'lik setlerle 3-1 yenerek yarı finale yükseldi.

Rod Laver Arena'da oynanan tek erkekler çeyrek final maçında, 2009 şampiyonu İspanyol Rafael Nadal ile burada çeyrek finale çıkarak "grand slam"lerdeki en iyi derecesine imza atan Bulgar Grigor Dimitrov karşılaştı.

İlk sette Dimitrov'un büyük üstünlüğü vardı. İlk servislerinin tamamından puan alan ve Nadal'a göre daha fazla "winner" üreten Bulgar tenisçi, ilk seti, yarım saat sonunda 6-3 kazandı.

İkinci sette ise başa baş bir mücadele vardı. Servis performasını bir parça yukarıya çeken, Dimitrov'un servislerini daha iyi karşılayan ve file önünde daha aktif bir oyun sergileyen Nadal, rakibinin basit hatalarının da katkısıyla seti, "tie break" sonunda (7-6) aldı ve maçta durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü set, belki de karşılaşmanın kaderini belirledi. İki tenisçinin de her şeyini ortaya koyduğu sette, Nadal ve Dimitrov, birer kez servis kırınca bir kez daha "tie break"e gidildi. "Tie break"i 9-7 almayı başaran dünya 1 numarası, 1 saat 13 dakika süren set sonucunda karşılaşmada 2-1 öne geçti.

İspanyol raket, rakibinin kötü bir servis performansı sergilediği ve çok sayıda basit hata yaptığı dördüncü seti, 6-2, maçı da 3-1 kazanarak, geçen yıl sakatlığı yüzünden katılmadığı turnuvada, adını yarı finale yazdırdı.

Nadal, maç sonrası yaptığı açıklamada, "İki "tie break"i nasıl kazandın" sorusuna, "Şanslıydım" cevabını verdi. Dimitrov'un çok iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, "Formunu sürdürmesi halinde ilk 10'a girer. Tekniğinde Federer'e benzer yönler var" değerlendirmesinde bulundu.

Nadal, yarı finalde, Roger Federer-Andy Murray maçının galibiyle oynayacak.

 

-Cibulkova ilk kez yarı finale çıktı

   Avustralya'nın Melbourne kentinde devam eden Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda tek kadınlarda 20 numaralı seri başı Dominika Cibulkova, 11 numaralı seri başı Romen Simona Halep'i 2-0 yenerek, yarı finale yükseldi.

Melbourne Rod Laaver Arena'da oynanan ve 34 dakika süren maçın ilk setini Slovak Dominika Cibulkova 6-3 kazandı. İkinci sette de çok başarılı bir oyun ortaya koyan Dominika Cibulkova, 26 dakika süren seti 6-0 alarak kariyerinde ilk kez Avustralya Açık'ta yarı finale yükseldi.

Dominika Cibulkova yarı finalde Victoria Azarenka'yı eleyen Agnieszka Radwanska ile karşılaşacak. İki tenisçi arasında oynanan 5 maçta Radwanska'nın 4-1'lik üstünlüğü bulunuyor.

 

-Son şampiyon Azarenka da elendi

Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek kadınlarda son iki yılın şampiyonu 2 numaralı seri başı Balerus Victoria Azarenka, 5 numaralı raket Polonyalı Agnieszka Radwanska'ya 2-1 yenilerek el  endi.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvada dün oynanan tek erkekle  r maçında Stanislas Wawrinka'ya yenilerek elenen Avustralya Açık'ta son 3 yılın şampiyonu Novak Djokoviç'ten sonra, tek kadınlarda son iki yılın şampiyonu 2 numaralı seri başı Balerus Victoria Azarenka, 5 numaralı raket Polonyalı Agnieszka Radwanska'ya 2-1 yenildi.

Azarenka, böylece elenmiş oldu.