Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:55'te güncellendi)

Gelişen piyasalar endeksi, Çin'in para piyasası oranlarının kayıplarını genişletmesinin ardından Çin Borsası öncülüğünde 5 gündür ilk kez artış kaydetti. Ukrayna tahvil faizleri, polis ve protestocular arasındaki çatışmalar sonrasında yükseldi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Londra saati ile 13:40'ta yüzde 0.4 kazançla 974.3 puana çıktı. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 2.2 ile son iki ayın en büyük sıçramasını yaptı. Ukrayna'da dolar bazındaki tahvilin faizleri 237 baz puan artarak yüzde 9.11'e ulaştı. Türk Lirası, merkez bankasının gecelik borç verme oranını değiştirmemesi ile üst üste sekizinci günde de geriledi. Tayland hisseleri, Başbakan Yingluck Shinawatra'nın Bangkok'taki protestolar ve şiffet nedeniyle şehirde acil durum ilan etmesi sonrasında geriledi.

Çin'de merkez bankasının enjekte ettiği fonların, nakit sıkışıklığını gevşetmesiyle, bankalar arası fonlama uygunluğu göstergesi olan 7 günlük geri alım oranı, 19 baz puan düşüşle yüzde 5.25 oldu. Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel büyüme beklentisini yükseltti.

Olumlu tarafta piyasanın Çin'de düşen para piyasası oranlarından destek bulduğunu belirten PT MNS Asset Management'ın fon yöneticisi Akbar Syarief, siyasi belirsizliklerin Tayland hisselerini olumsuz etkilediğini ve bazı uluslararası yatırımcıların portföylerini Endonezya gibi ülkelere kaydırabileceğini söyledi.

(16:55'te güncellendi)