Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en zengin adamı Bill Gates, 2035 itibariyle hiçbir ülkenin şu anda Dünya Bankası'nın düşük gelirli nitelendirdiği 35 ülke kadar fakir olmayacağını söyledi.

Bill & Melinda Gates Vakfı'nın bugün yayımlanan yıllık açıklamasında Gates, birçok ülkenin 2035 itibariyle Çin'in kişi başına düşen gelirinden daha yüksek kişi başına düşen gelire sahip olacağını belirtti. Gates, fakirlerin gelişmesini önleyen, kendi deyimiyle, "3 efsaneye" karşı çıktı: (1) fakir ülkeler fakir kalmaya mahkum, (2) dış yardım büyük bir israf, (3) hayat kurtarmak aşırı nüfusa yol açıyor.

"Gerçekler iyimserlerin yanında," diyen 58 yaşındaki milyarder, "İnsanların sadece kötü haberlere odaklanıp, katettiğimiz yolu görmemeleri gerçekten tehlikeli. Bu en iyi uygulamalara bakmadıklarını gösteriyor ve onları daha az cömert gösteriyor," diye ekledi.

Gates Vakfı'nın websitesine göre, vakıf 1997'den beri ABD'deki küresel sağlık, kalkınma ve eğitim programlarına 28.3 milyar dolar para aktardı.

Gates açıklamada neredeyse tüm ülkelerin 2035 itibariyle en az orta-düşük gelirli veya daha zengin olacaklarını ifade etti. Bill Gates bu ülkelerin daha üretken komşularını örnek alıp, yeni aşılar, daha iyi tohumlar ve dijital devrim gibi inovasyonlardan faydalanacaklarını belirtti.