Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de ikinci yarının başlamasına az bir süre kala transferde atağa kalktı.

Siyah-beyazlılar, Brezilya'nın Botafogo takımında forma giyen Uruguaylı futbolcu Nicolas Lodeiro'yu kiralamak için görüşmelere başlarken, İngiliz savunma oyuncusu Joleon Lescott'u transfer etmek için de girişimlerini sürdürüyor.

Beşiktaş Futbol A Takımdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uruguaylı milli futbolcunun, futbol genel direktörü Önder Özen ve teknik direktör Slaven Bilic tarafından özel olarak istendiğini ifade etti.

Lodeiro transferinde harekete geçme kararını dün gece aldıklarını aktaran Kavalcı, şunları kaydetti:

"Sayın Bilic ve Özen'in 1 aydır takip ettiği bir oyuncuydu. Forvet arkası olarak forma giyiyor. Uruguay Milli Takımı'nda da yer alan bir oyuncu. Kendisini satın alma opsiyonu ile sezon sonuna kadar kiralamak istiyoruz. Transferi tamamlama aşamasına geldik. Beşiktaşımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyoruz."

Manchester City forması giyen Joleon Lescott için ısrarlarının sürdüğünü de yineleyen Ahmet Kavalcı, futbolcunun transferi için haber beklediklerini belirtti. Kavalcı, "Lescott için önümüzdeki tek engel kulübü Manchester City. Haber beklemeye devam ediyoruz. Kısa zamanda olumlu sonuç alacağımıza inanıyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Manuel Fernandes ile sözleşme yenileme konusuna da açıklık getiren Kavalcı, "Futbolcumuz Manuel Fernandes ile sözleşme yenileme konusundaki isteğimizi kendisine ilettik. Fernandes sezon sonu masaya oturmak istediğini söyledi. Sezonun bitmesiyle birlikte oturup konuşacağız" ifadelerini kullandı.

Bursaspor'un Arjantinli futbolcusu Batalla için ise herhangi bir girişimlerinin olmadığını kaydeden Kavalcı, Polonya basını tarafından gündeme getirilen ve Gornik Zabrze takımında oynayan Burkina Fasolu Nakoulma için ise "Nakoulma, Ledeiro ile aynı pozisyonda forma giyiyor. Kendisi ile alakalı bir tasarrufumuz yok" şeklinde konuştu.