Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:30'da güncellendi)

ABD Hazine tahvilleri, ABD ekonomik toparlanmasının hızlanmasıyla Fed'in tahvil alımı programını azaltmaya devam edeceği spekülasyonlarının artması sonrasında düşüşün 2. gününe girerken, gösterge 10 yıl vadeli tahvil faizi altı haftanın en düşüğünden yükselişe geçti.

Beş yıl vadeli ABD tahvil faizleri, yarın açıklanacak olan verilerde imalat sanayii büyümesinin hızlandığı ve ikinci el konut satışlarının Aralık ayında yükseldiğinin görüleceği beklentisi ile, yükselişlere öncülük etti. Hazine tahvili işlem hacmi dün iki haftadan uzun bir sürenin en düşüğüne geriledi ve volatilite göstergesi de düşüş yaşadı. d politika yapıcıları, Aralık'ta aylık tahvil alımını 10 milyar dolar azaltacaklarını açıklamalarından sonra gelecek hafta toplanacaklar.

New York'ta bulunan Societe Generale SA tarederlarından Sean Murphy, "Ekonominin Fed'in azaltmaya devam etmesi için yeterli güçlülükte olduğu yönündeki genel düşünce yapısıyla, Hazine tahvilleri, beş yıl vadelilerin öncülüğünde zayıfladı. Ancak yine de toparlanmanın ne kadar güçlü olduğuna dair belirsizlikler var, bu nedenle sürdürülebilir bir gelişme için sağlam kanıtlar görene kadar bu seviyelerde devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri 2 baz puan artarak, New York saatiyle 12:44'te yüzde 2.85 olarak kaydedildi. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 6/32, yani 1,000 dolar nominal değerde 1.88 dolar düşerek 99 1/8'e geriledi. Tahvil faizi 17 Ocak'ta, 11 Aralık'tan bu yana en düşük seviye olan yüzde 2.82'ye inmişti

Beş yıllık ABD tahvil faizi ise beş baz puan artışla yüzde 1.70 oldu.

(21:30'da güncellendi)