Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, yatırımcılar Coach Inc. ve Northern Trust Corp. gibi şirketlerin kâr raporlarını beklerken yatay seyretti.

International Business Machines Corp., cirosunun 7 çeyrek üst üste düşmesinin ardından yüzde 3.6 kaybetti. Texas Instruments Inc., şirketin kâr beklentilerinin analistlerin tahminlerinin altında gelmesiyle yüzde 1.3 geriledi. BlackBerry Ltd, şirketin Kanada'daki gayrimenkullarını satacağını açıklamasından sonra yüzde 1.1 yükseldi.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1 düşerek New York saatiyle 06:45'te 1,836.6 puana indi. Gösterge endeksi, IMF'nin küresel ekonomik büyüme tahminlerini yükseltmesiyle yüzde 0.3 arttı. Endeks 2013'te yüzde 30 ralli yaparak, 1997'den beri en iyi yılını kaydetti. Dow Jones Endeksi'ndeki kotnratlar bugün 37 puan kayıpla 16,318 puana düştü.

"Piyasa geçen seneki ralliden sonra mantıklı olarak durgun seyrediyor," diyen Londra merkezli Crossbridge Capital'ın yetkilisi Manish Singh, "Piyasanın yukarı çıkması için şirket kârlarının sürpriz bir şekilde iyi gelmesi gerek. Ekonomi için büyüme beklentileri iyi durumda ve dünkü IMF tahminleri bunu doğrular nitelikteydi," diye görüş bildirdi.

Coach, Northern Trust, Netflix Inc. ve EBay Inc.'nin de içinde bulunduğu S&P 500 Endeksi'ndeki 25 şirketin bugün kâr verilerini açıklaması bekleniyor. Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, verilerini açıklayan 66 endeks üyelerinin yüzde 68'inin kârı, yüzde 67'sinin de satışları analistlerin tahminlerinin üstünde geldi.