Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, gelişen piyasa para birimlerindeki zayıflamanın küresel piyasaların daha volatil olacağı endişeleriyle Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesiyle, gösterge endeksleri 2012'den bu yana en büyük haftalık gerilemeyi sergiledi. 

Caterpillar Inc., General Electric Co. ve Boeing Co., en az yüzde 2.6 kayıpla Dow Jones'daki düşüşlere öncülük etti. Kansas City Southern, beklentilerin altındaki gelir açıklaması ile yüzde 15 geriledi ve 2008'den bu yana en dik düşüşü yaşadı. International Game Technology, ilk çeyrek kârının analistlerin beklentilerinin altında gelmesiyle yüzde 15 zayıfladı. 

S&P 500 Endeksi yüzde 2.1 gerileyerek New York saatiyle 16:00'da, 17 Aralık'tan bu yana en düşük seviye olan 1,790.29 puandan kapandı. Endeks bu hafta yüzde 2.6 geriledi. Dow Jones Endeksi bugün 318.24 puan, yani yüzde 2.6 düşüşle 15,988.15 puana inerek, bu hafta yüzde 3.5 geriledi.

"Gelişen piyasalardaki volatilite ve para birimi düşüşleri ABD piyasalarına kötü etki ediyor," diyen North Carolina merkezli First Citizens BancShares Inc.'nin yetkilisi Eric Teal, "Geçen seneki güçlü kazançların ardından, satışlardaki aşırı tepkinin beklentiler doğrultusunda olduğunu düşünüyorum," diye görüş bildirdi.