Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(17:15'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, yarın başlayacak ve iki gün sürecek Fed toplantısı öncesi, Haziran 2012'den bu yana en kötü haftalık performansını göstermesinin ardından yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti. Avrupa hisse senetleri, Çin'in gelişen piyasalardaki düşüşlere öncülük etmesi ile birlikte, son bir ayın en düşük seviyesine indi.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.3 yükselerek, New York saati ile 09:43'te 1,795.21 puana çıktı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.74'e çıktı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 düştü ve Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri yüzde 2.2 kaybetti. Yen dolar karşısında son üç günde ilk kez düştü.

Dünyanın en büyük madencilik ve inşaat makinaları üreticisi  Caterpillar Inc., projeksiyonların üzerinde kar tahmini yaptı ve Apple Inc. bugün kar rakamını açıklayacak. Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin'de büyümenin yavaşladığına ilişkin işaretler ve Fed'in bu haftaki toplantısında varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile birlikte, 2009'dan bu yana en kötü yıl başlangıcını yaparken, Türkiye'den Güney Kore'ye, gelişen ülke paraları hızlı kayıplar yaşadı.

Minneapolis'te Wells Capital Management şef yatırım stratejisti James Paulsen, "Caterpillar'ın karı ve görünümü ve bariz bir şekilde yardımcı oluyor ve herkese büyümenin yalnızca gelişen ülkelere bağlı olmadığını ve bu toparlanma sürecinde daha önce olmadığı kadar daha geniş ve senkronize bir şekilde gerçekleştiğini hatırlatıyor" dedi ve "Toparlanmanın ilk safhalarında olduğu kadar gelişen piyasalara bağımlı değiliz" şeklinde görüş bildirdi.

(17:15'te güncellendi)