Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri düşerek, teknik göstergelerin son gerilemesinin çok hızlı olmuş olabileceğini sinyal veren 10 yıllık tahvil faizlerini 2 ayın en zayıf seviyesinden yukarı çıkardı.

Bloomberg anketine katılan analistlere göre, ABD'de 10 yıllık gösterge tahvil faizlerinin 31 Aralık'a kadar 3.37 yükselmesi bekleniyor. Ekonomistler bugün Ticaret Bakanlığı'nın yeni konut satışlarında düşüşün 2. ayına girildiğini açıklamasını beklerken, yarın gelecek olan verilerin de dayanıklı mal siparişleri büyümesinin yavaşladığını göstermesi bekleniyor. Fed 2 günlük toplantısına yarın başlayacak.

"Bu seviyelerde Hazine tahvilleri konusunda temkinliyim çünkü biraz fazla yüksek olabilirler," diyen Tokyo merkezli Daiwa SB Investments Ltd.'nin para yöneticisi Kei Katayama, "ABD'nin temel göstergeleri hala sağlıklı. Bir noktada, tahvil faizlerinde artış bekliyorum," diye görüş bildirdi.

Bloomberg Tahvil İşlemcisi'ne göre, ABD'de 10 yıllık tahvil faizleri 1 baz puan yükselerek Londra saatiyle 06:56'da yüzde 2.73'e çıktı. Tahvil faizi 24 Ocak'ta, 26 Kasım'dan beri en düşük seviye olan yüzde 2.70'i görmüştü. Kasım 2023 vadeli yüzde 2.75'lik tahvil fiyatı 3/32 gerileyerek 100 6/32'ye indi.

Daiwa SB'den Katayama'ya göre, ABD'de gösterge tahvil faizi bu hafta yüzde 2.6 düşerken, gelecek ay muhtemelen yükselişe kaldığı yerden devam edecek ve yüzde 3'e doğru yaklaşacak.

Japonya'da 10 yıllık tahvil faizleri 2 Aralık'tan beri görülmemiş seviye olan yüzde 0.61'i bulmasından sonra yarım baz puan artışla yüzde 0.63'e çıktı. Japonya Merkez Bankası'nın 19-20 Aralık toplantısının bugün yayımlanan tutanaklarında, politika yapıcıların ekonominin kısmen toparlandığını belirttiği görüldü.