Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:20'de güncellendi)

ABD endeks vadelileri, Ben S. Bernanke'nin liderliğindeki son Fed toplantısında ikinci kez tahvil alımı azaltımı kararı alınması beklenirken, hisselerin üç günlük gerilemesinden sonra satıcılı seyrediyor.

Yahoo! Inc., satış tahminleri büyümesinin yavaşlamasıyla yüzde 4.6 gerilerken, Dow Chemical Co. yüzde 6.8 tırmandı. AT&T Inc. Boeing Co. yıl geneli tahminlerinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmasıyla en az yüzde 1.7 düştü.

Mart vadeli Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.3 kayıpla New York saatiyle 08:01'de 1,782.7 puana indi. Gösterge endeks dün yüzde 0.6 yükselmişti. Dow Jones Endeksi bugün 46 puan gerilemeyle 15,830 puana düştü.

"Fed'in politikasını değiştirmesi için önünde yüksek bir engel var bu da tahvil alımının biraz daha azaltılması demek," diyen BNP Paribas SA'nın stratejisti Gerry Fowler, "Tahvil alımını azaltmaları için görünümde ciddi bir değişiklik olmalı ve bizim beklentimiz teşvik azaltımının tüm sene sürüp yıl sonuna doğru biteceği yönünde," diye ekledi.

(16:20'de güncellendi)