Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Birliği anlaşmalarında değişiklikler yapılarak, "gerçek bir ekonomi birliği" oluşturulması çağrısında bulunan Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin henüz sonlanmadığını söyledi.

Berlin'de yasakoyuculara yılın ilk siyasi konuşmasını yapan Merkel, 18 üyesi olan Euro Bölgesi'nin bağlayıcı sorumluluklarını genişletmez ve ekonomi politikasıyla yetersiz olan mevcut işbirliğini genişletmezse geri adım atabileceğini söyledi.

Bu cephede kararlı bir ilerleme, ciddi bir sıçrama yapılmazsa, Avrupa'daki borç krizinin aşılamayacağını dile getiren Merkel, "Bununla bir şekilde yaşamayı öğrenebiliriz, ancak küresel kalkınmada üst sıralardaki yerimizi kaybederiz" dedi.

Almanya'da Eylül'de yapılan genel seçimleri kazanmış olan Merkel, 2015 bütçesi ve Almanua'nın sosyal piyasa ekonomisi modellerinin, Avrupa'ya da model  olarak gösterdi.

"Avrupa'nın amacı krizden daha güçlü çıkmak  olmalı" diyen Merkel, "Çünkü şu an gördüğümüz yalancı bahara kanamayız. Para birliği derinleştirilmesi ve bunun da AB anlaşmalarının geliştirilmesi gerektiriyor" ifadelerini kullandı.