Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in tahvil alımlarını azaltımına devam etmesi ve Çin'de imalatın daralmasının ardından gelişen piyasalar endeksi düştü; MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi 2008'den bu yana en kötü yıl başlangıcını kaydetmeye hazırlanıyor.

Ping An Insurance (Group) Co., Hang Seng CHina Enterprises Endeksi'ndeki yüzde 0.8'lik düşüşe öncülük etti. Lenovo Group Ltd., Google Inc.'in Motorola Mobility birimini 2.91 milyar dolara satın almak üzere anlaşmasının ardından yzüde 8.2 değer kaybetti. Hint hisselelri, rupinin dolara karşı yüzde 0.6 zayıflamasıyla yüzde 1.1 düştü. Hint rupisi, Filipin pesosu ve Malezya ringgiti en az yüzde 0.3 değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Hong Kong saati ile 14:14 itibariyle yüzde 0.3 kayıpla 933.88 puana gerilemiş bulunuyor. Endeks Ocak'ta yüzde 6.9 ile Mayıs 2012'den bu yana en büyük aylık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. Çin'de imalat Ocak'ta 6 aydır ilk kez daraldı. Türkiye ve GÜney Afrika'nın faiz artışları dün erken saatlerde gelişen piyasa varlıklarında kazanç sağlamasına rağmen, yatırımcıların bu hamlelerin sermaye çıkışını önlemeye yeterli olmayacağını speküle etmesiyle kazançlar geri verildi. Fed 2. toplantısında da tahvil alımlarını 10 milyar dolar azalttı

Yatırımcıların Çin'in imalat verisine tepki verdiğini söyleyen PT Mandiri Manajemen Investasi'nin Jakarta'daki yatırım genel müdürü  Priyo Santoso, şu an gelişen piyasalardaki çalkantıların bulaşmasının ötesinde bir endişe olduğunu söyledi.