Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, ülkenin imalatının son altı ayda ilk kez gerilemesi ve ABD'de Fed'in tahvil alımı azaltımına gitmesiyle düştü.

Sinovel Wind Group Co. 2013 için kayıplarının artacağını tahmin ettiğini açıklamasıyla rekor düşük seviyeye indi. Tongling Nonferrous Metals Group Co., bakır vadelilerindeki 15 ayın en uzun kaybından sonra yüzde 1.4 gerilerken, Industrial & Commercial Bank of China Ltd. yüzde 0.9 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.8 kayıpla 2,033.08 puandan kapandı. HSBC Çin İmalat Endeksi Ocak'ta Aralık'taki 50.5 puandan 49.5 puana gerileyerek, Bloomberg beklentisi olan 49.6 puanın da altında kaldı ve gerilemeye işaret etti. MSCI Fed'in tahvil alımını azaltacağını açıklamasından sonra, Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.3 kayıpla 2008'den beri en sert Ocak düşüşüne doğru ilerliyor.

"Gelişen piyasalarda azalan güvenin etkisi yerel piyasaya sıçradı," diyen Şanghay merkezli West China Securities Co.'nun analisti Wei Wei, "Yavaşlayan iç büyüme piyasa için önemli endişelerden biri olacak," diye ekledi.

Şanghay endeksi bu ay son dört senedeki en sert Ocak düşüşünü kaydederek yüzde 3.9 geriledi.