Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Emtia fiyatlarındaki volatilite, hisse senedi piyasalarındaki hareketlerin hızlandığı dönemde, son 10 ayın en düşük seviyesine indi.

24 emtiayı içeren S&P GSCI Endeksi'nin 60 günlük volatilitesi geçen hafta 3 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesine indi. S&P 500 Endeksi için fiyat dalgalanmaları ise Eylül ayından bu yana en yüksek seviyesinde.

Son 10 yılda paralal seyreden emtia ve hisse senetleri, fazla arz işaretleri dolayısıyla ham madde fiyatlarında geçen yıl görülen hızlı düşüşlerin etkisi ile birbirinden ayrıştı. S&P GSCI Endeksi geçen yıl yüzde 2.2 düşerken, S&P 500 endeksi yüzde 30'luk bir sıçrama gerçekleştirdi. ABD hisse senetleri dün, gelişen piyasalardaki karmaşa ve Çin e ABD'de imalat sanayindeki yavaşlamanın küresel ekonomik büyümenin teklediği yolundaki endişeleri artırması sonucu, Haziran ayından bu yana en hızlı düşüşünü gösterdi.

Birmingham, Alabama'da BB&T Wealth Management'tan Walter “Bucky” Hellwig, "Emtianın çoğu zaten düzeltmesini tamamladı ve onlar için kısa vadede aşağı yönde fazla boşluk kalmadı," dedi ve "Son dönemde hisse senetlerinde kayde değer bir zayıflık gördük ve bu durum bu piyasalarda volatiliteyi biraz artırdı. Hisse senetleri bir noktada yükselebilir, ancak şimdilik, bir sapma var" şeklinde görüş bildirdi.