Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD merkez bankasının iki bölge başkanı, küresel hisse senedi piyasalarındaki sert düşüşlerin, Fed'in varlıklarını 4.1 trilyon dolara genişleten parasal genişleme programını azaltımı kararını etkilemeyeceğinin sinyalini verdi.

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, azaltıma ara vermenin bir hayli sıkıntılı olduğunu söylerken, Chicago Fed Başkanı Charles Evans, aylık 10 milyar dolarlık azaltımdan vazgeçmenin zor olduğunu dile getirdi. Evans ve Lacker'ın bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı yok.

FOMC geçtiğimiz hafta aylık tahvil alımlarını 2. toplantısında da 10 milyar dolar azaltarak 65 milyar dolara indirdi.

Bloomberg'in salı günkü anketine katılan 56 ekonomistin 52'si Amerikan ekonomisinin, hisselerdeki kısa vadeli düşüşlerin ve gelişen piyasalardaki soğumanın üstesinden gelecek kalacak kadar güçlü olduğunu düşünüyor. Ekonomistler, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin bu yıl yüzde 5.8 düşmesinin, ilk çeyrek büyüme tahminlerinde ağırlığının olmadığını ifade etti.

New York Borsası dün yükselirken, Standard&Poor's 500 Endeksi'ni Haziran'dan bu yanaki en sert düşüşünden sıçradı. Gelişmekte olan ülke hisseleri, en kötü yıl başlangıcıyla kaydettikleri kayıpları genişletti. S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.7 artışla 1,754.38 puana çıktı.