Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(16:35'te güncellendi)

Dolar, ABD'de özel sektör istihdamının Ocak ayında beklenenden az yükseldiğini gösteren veri sonrasında ülke ekonomisindeki toparlanmanın dengesiz olduğu düşünceleri ile, yen karşısında geriledi

Euro, Bölge'de perakende satışların gerilemesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında düşük faizlere bağlılık vurgusu yapacağı söylentileriyle, yen karşısında 10 haftanın en düşüğüne yakın seviyelerden işlem görüyor. Yen, güvenli varlıklara talebi artırması ile, 24 gelişen ülke para biriminin tamamı karşısında güçlendi. Ukrayna grivnası, ülkede Döviz rezervlerinin bitmeye yakın olmasının endişesiyle yaşadığı yüzde 1.1'lik düşüşü toparlayarak, son dört günde ilk defa yükseldi. ABD'de tarım dışı istihdam verisi 7 Şubat'ta açıklanacak.

Nomura Holdings Inc. döviz stratejistlerinden Charles St-Arnaud, "Dolar oldukça zayıf işlem görüyor, veri o kadar da kötü değildi fakat piyasa olumsuz tepki verdi Asıl endişe, ekonominin enden yavaşlıyor gibi göründüğü. Yatırımcılar kaynaklarını kullanmaktan kaçınıp, gelecek haftalardaki stratejileri için tarım dışı istihdam verisini bekleyeceklerdir" dedi.

Dolar yen karşısında yüzde 0.5 düşerek New York saati ile 09:04'te 101.15 yen olurken, dün yüzde 0.7 kazanç sağlamıştı. Yen euro karşısında dün 136.23 ile 22 Kasım'dan bu yana zirveye yükselmesinin ardından, bugün de yüzde 0.5 sıçradı ve 136.74 yen seviyesine geldi. Euro, dolar karşısında büyük bir değişiklik yaşamadı ve 1.3516 dolardan işlem görüyor.

Bloomberg Spot Dolar Endeksi, iki günlük kayıpların ardından 1,027.62 puanda. Endeks, ABD dolarının yen, Kanada doları, euro gibi para birimleri karşısındaki değerini takip ediyor.

(16:35'te güncellendi)