Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong'taki Fidelity Investment Management Ltd.'ın hisse semetleri direktörü Catherine Yeung, küresel piyasalardaki sert düşüşün ardından sakin olma çağrısında bulundu.

Aykırı olmak ve işler kötü gittiğinde piyasalara girmenin genellikle daha iyi bir şey olduğunu savunan Yeung, "İzlediğimiz şirketler hâlâ cazip marjlara sahip. Hisseler ucuzluyor" dedi.

Goldman Sachs Group Inc.'ten AMP Capital Investors'a ve JPMorgan Chase&Co.'ya kadar birçok kuruluşun stratejisti de, Türkiye ve Arjantin paralarıyla başlayıp tüm gelişmiş piyasalara yayılan kayıpların ardından müşterilerine beklemelerini söylüyor. Standard&Poor's 500 Endeksi pazartesi günü yüzde 2.3 kayıpla, 8 aydır ilk kez yüzde 5 düştü. Japon Topix Endeksi ise yüzde 4.8 gerileyere Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydeti.

ABD'nin bu kadar zayıf olmasını beklemediklerini dile getiren Goldman Sachs'in Tokyo'daki baş Japonya stratejisti Kathy Matsui, "Temel kazanç görünümlerimizi değiştirmek için bir neden görmediğimiz ve hisse senedi fiyatları düştüğünden, piyasa hâlen bize cazip görünüyor" dedi.