Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yeşil sahaların yıldız isimleri Cristiano Ronaldo, Neymar, Carlos Tevez, Manuel Fernandes, Rodrigo Palacio'nun yanı sıra genç yetenek Adnan Januzaj ve eski efsanelerden Gheorghe Hagi'nin ortak özelliği aynı gün dünyaya gelmiş olmaları.

Futbolun en önemli yetenekleri arasında gösterilen söz konusu yıldızların hepsi de 5 Şubat'ta dünyaya geldi. Ayrıca Hollanda'nın eski yıldızlarından Giovanni van Bronckhorst, Çaykur Rizespor forması giyen Fransız Ludovic Sylvestre, İspanyol temsilcisi Levante'de oynayan Yunan oyuncu Loukas Vyntra, NBA'de Toronto Raptors forması giyen basketbolcu Terrence Ross da aynı gün dünyaya gelen diğer önemli sporcular arasında yer alıyor.

-Ronaldo yeni yaşına şanssız girdi

Lig maçında rakibine yaptığı hareket ve hakeme verdiği tepki nedeniyle İspanya Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maç ceza alan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 29. doğum gününe kötü bir sürprizle girmek zorunda kaldı. Kariyerinde 2 kez FIFA Altın Top Ödülü'nü kazanan 5 Şubat 1985 doğumlu Portekizli oyuncu, itiraz edilen cezasının onanması halinde Real Madrid'in Villarreal, Getafe ve Elche karşılaşmalarında forma giyemeyecek.

- Neymar moralsiz

Barcelona'nın genç Brezilyalı yeteneği Neymar ise 22 yaşana girdi. Bonservis bedeline ödenen miktarın yüksekliği nedeniyle Kulüp Başkanı Sandaro Rosell'in istifa etmesine neden olan Brezilyalı futbolcu, ayak bileğinde devam eden sakatlığı ve yaşadığı son olaylar nedeniyle yeni yaşına moralsiz giriyor.
Kariyerinde Manchester United, Manchester City ve son olarak Juventus forması giyen Arjantinli deneyimli golcü Carlos Tevez de aynı gün doğanlardan. 30 yaşına basan Arjantinli oyuncu, bu sezon Serie A'da çıktığı 22 karşılaşmada 11 gol ve 7 asistlik performansıyla Juventus'un şampiyonluk mücadelesine önemli katkı sağlıyor.


- Hagi 49'una girdi

Futbolculuğu döneminde Barcelona ve Galatasaray'daki muhteşem performansıyla "Karpatların Maradonası" olarak anılan Rumen Gheorghe Hagi ise artık 49 yaşında. Sarı kırmızılı ekipte teknik direktörlük görevinde yeşil sahadaki başarılarını tekrarlayamayan Hagi, herhangi bir kulüp çalıştırmıyor.

İnter'in deneyimli Arjantinli oyuncusu Rodrigo Palacio, Manchester United'ın genç yeteneği Adnan Januzaj ve Beşiktaş'ın Portekizli oyuncusu Manuel Fernandes'te 5 Şubat doğumlu oyunculardan.