Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, şirketlerin beklentilerden daha az işe alım gerçekleştirdiğini gösteren verilerin ardından, piyasanın volatil olmaya devam edeceği endişeleriyle düştü.

Las Vegas Sands Corp, Macau casinosunun bütçe büyümesinin geçen ay bir yıl önceye kıyasla yüzde 7'ye yavaşlamasıyla yüzde 4.6 düştü. Time Warner Inc., analistlerin tahminlerinin üstünde gelen çeyreklik kârından sonra yatay seyretti. Myriad Genetics Inc., 2014 kâr tahminini yükseltmesinden sonra yüzde 14 ralli yaptı.

Mart vadeli S&P 500 vadelileri yüzde 0.5 gerilemeyle New York saatiyle 08:20'de 1,735.40 puana indi. Dow Jones Endeksi kontratları 39 puan kayıpla 15,299 puana düştü.

"Ocak finansal piyasalar için kötü bir aydı ve yıl geneli, piyasalar Fed'in tahvil alımı azaltımı ve gelişen piyasaların zayıflığı gibi temaları değerlendirirken inişli çıkışlı olabilir," diyen Berlin merkezli Kliegel & Hafner AG'nin kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "Aynı zamanda, ABD istihdam verilerinde istikrar kaydetmeliyiz ve bu gerçekleşirse piyasa kazanç bölgesine geçiş yapabilir," diye görüş bildirdi.