Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, borç tavanı limitindeki son sürenin ABD tahvillerinin "AAA" olan notunu ve durağan görünümünü etkileyecek gibi görünmediğini belirtti.

Moody's açıklamasında, borç tavanının arttırılabileceği ifade edildi. Borç limitinin artırılmaması durumunda da hazinenin borç faizini ödemeye devam edeceği kaydedilen açıklamada, borç tavanı artırılmasa bile hazinenin faiz ödemelerine öncelik vereceği vurgulandı.

Açıklamada, "Borç tavanı limitindeki son süre ABD tahvillerinin 'AAA' olan notunu ve durağan görünümü etkileyecek gibi görünmüyor" ifadesine yer verildi.

Borç limitinde şubat ayının sonuna doğru bir artırma yapılmadığı takdirde masrafları karşılamak için uygulanan ekstra önlemlerin de tükeneceği hatırlatılan açıklamada, bu durumda da masraflarda kesintiye gidilmesi gerekeceği dile getirildi.

Açıklamada, masraflarda kesinti yapılması durumunda bu kesintinin 2011 ve 2013 yıllarındaki kadar aşırı olmayacağı, 2014 yılında masraflarda yapılan kesintinin yüzde 16 oranında gerçekleşeceği belirtildi. Borç limitinin ABD hükümeti için ciddi bir tehdit olmadığı ifade edilen açıklamada, borç limitinin finansal piyasaları etkileyebileceği ancak bu etkinin geçici olacağı da kaydedildi.

AA