Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Kurumsal kazançların açıklandığı Japonya'da Topix Endeksi kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Kağıt üreticileri değerlenirken, bankalar değer kaybetti.

Japonya'nın en büyük 2. kağıt şirketi Nippon Paper Industries Co., neredeyse tam yıllık kâr hedefine ulaşan 9 aylık net gelir açıklamasının ardından yüzde 6.5 değer kazandı. Ube Industries Ltd., kârının yüzde 24 düştüğünü açıklaması sonrasında yüzde 6.1 değer kaybetti. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. yüzde 1 düşerek Topix Endeksi'ndeki kayıplara öncülük etti.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.3'e kadar düşüş kaydetmesinin ardından Tokyo saati ile 12:35 itibariyle yüzde 0.1 yukarıda 1,163.52 puandan işlem gördü. Endeks 4 Şubat'ta yüzde 4.8 ile 13 Haziran'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesinin ardından dün yüzde 2.1 yükseldi. Nikkei 225 Endeksi de yüzde 0.4 artışla 14,231.57 puana çıktı.

Olumlu taraftan bakıldığında Japon hisselerinin değerlemesinin çok düşük seviyelere gerilediğini belirten Amundi Japan Ltd.'ın Tokyo'daki başekonomisti Akio  Yoshino, "Kazançların büyüdüğü bir ortamdayız ve Japonya'ya bakan herkes Borsanın ucuz olduğunu söyleyecek. Ancak hâlen gelişen piyasalara, ABD'nin borç tavanı müzakereleri ve Avrupa'daki deflasyona ilişkin endişeler var. Şu anda bunlar piyasayı oyalıyor" dedi.

Topix Endeksi'nin 2 gün önceki sert düşüşüyle birlikte endeks 8 Ocak'taki zirvesinden yüzde 13 geriledi ve piyasadan 35 trilyon yen silindi. Endeksin defter değeri çarşamba günü itibariyle 1.16 ile Haziran'dan bu yana en düşük düzeyinde seyretti.